Ordbog med forklaringer om autohjælp

Ordbog om autohjælp

Når du skal ud og tegne et abonnement på autohjælp, så vil du støde på en masse begreber og selvom de fleste af dem siger sig selv, så er det altid godt lige at få en forklaring på dem, så man rent faktisk forstår den reelle betydning af dem. Derfor har vi her på siden samlet alle de begreber og ord du kan støde på, når du skal ud og undersøge markedet for autohjælp.

Hvis der er ord du mangler betydningen af, så er du meget velkommen til at give os et hint om det. Så skal vi nok sørge for at opdatere artikel med en god forklaring.

Bliv klogere på autohjælp herunder:

Autohjælp

Autohjælp er det alle ordene på denne hjemmeside handler om. I helt korte træk, så er autohjælp en sikkerhed for, at du kan få hjælp, hvis din bil går i stykker. Autohjælp og vejhjælp er i øvrigt helt det samme, så du skal ikke lade dig forvirre, hvis vi bruger begge ord på hjemmesiden.

Vejhjælp

Er det samme som både autohjælp og vejservice, som du kan læse om i næste punkt. Som nævnt herover, så er det en sikkerhed for dig og din bil. Hvis du f.eks. får en punktering eller din bil ikke vil starte, så er vejhjælp din sikkerhed for, at der kommer en specialist og hjælper dig godt videre.

Vejservice

Vejservice er det tredje begreb du kan støde på, når det handler om autohjælp og vejhjælp. Det der er lidt tricky ved vejservice er, at det også kan betyde reparation af en vej, men når vi nævner det på hjemmesiden, så relaterer det sig naturligvis til den traditionelle autohjælp og vejhjælp, som private kan tegne et abonnement på, så de kan få hjælp, hvis bilen ikke vil starte eller køre.

Autotransport

Autotransport er et alternativ til autohjælp. For det meste benytter man sig kun af autotransport, når uheldet er sket og man ikke kan køre længere. Derfor tegner man ikke et abonnement på det. Ved autotransport bliver bilen ikke forsøgt repareret på stedet, men bliver bare bugseret til et værksted. Da autotransport ikke er omfattet af et abonnement er prisen for dens service ofte relativ høj, så du må regne med en timepris på over 1.000 kroner.

Starthjælp

Når vinteren nærmer sig, så kan ældre bilbatterier godt få problemer med kulden. I de tilfælde er det dejligt med starthjælp, så man hurtigt kan komme videre. Starthjælp er som regel inkluderet i et abonnement på autohjælp, men hvis man er gør-det-selv typen, så kan man også klare det selv i mange tilfælde ved at have et startkabel.

Lånebil

Mange ting kan fikses på landevejen, men hvis din bil skal til reparation på et værksted, så kan det bliver nødvendigt med en lånebil, hvis du ikke kan komme frem med den offentlige transport. Mange autohjælp selskaber tilbyder billige eller endda helt gratis lånebiler. Vilkår og benyttelse afhænger af, hvilket abonnement du har tegnet. Så hvis det er vigtigt for dig med en lånebil, så kan det godt betale sig at lægge særligt vægt på del.

Abonnement

Langt de fleste løsninger er abonnementsbaseret. Det vil sige, at du betaler en fast månedlig ydelse for at være dækket ind. Da det er baseret på et abonnement, så er der ingen uforudsigelige omkostninger. Du ved hvad det koster og du ved, hvad du er dækket ind af. Ønsker du ikke en abonnementsløsning, så skal du betale en dyr timepris. Vi anbefaler altid abonnementsløsningen, da det er den bedste og billigste løsning for fleste.

Uden abonnement

Det er også muligt, at få autohjælp uden at have et abonnement, men vi fraråder det, da omkostningerne hurtigt overstiger dine udgifter til et løbende abonnement. Derfor er der en vis usikkerhed forbundet ved ikke at tegne et abonnement. Klik på linket hvis du vil læse, hvorfor vi mener det er bedst at købe et abonnement på autohjælp.

Bugsering

Hvis problemer med din bil ikke kan løses på stedet, så bliver din bil kørt videre til nærmeste værksted eller et værksted efter dit eget valg. Bugsering betyder derfor ganske enkelt, at din bil bliver fragtet videre fra ”ulykkesstedet” og hen til et sted, hvor den kan blive repareret.

Hjulskifte

Hvis dit dæk punkterer når du er ude og køre og du ikke selv har evnerne eller værktøjet til at skifte det, så kan du få det gjort gratis med mange autohjælps abonnementer. Du ringer bare til dit selskab, fortæller om dit problem og hvor du er strandet henne og så kommer der en automand og hjælper dig.

Frit værkstedsvalg

Om du selv kan vælge et værksted eller din automand blot kører din bil til det nærmeste værksted afhænger af dit abonnement. Ofte kan det gode betale sig, at vælge en løsning hvor din bil bliver bugseret til et værksted efter dit ønske, da priserne på bilreparationer er meget forskellige. Er det en større reparation, så kan det hurtigt betyde en forskel på flere tusinde kr.

Fritrækning

Sidder man fast i en stor snedrive og er det umuligt at komme hverken frem eller tilbage, så er det rart med et autohjælps abonnement, så man slipper for at sidde og vente i flere timer. De fleste løsninger har inkluderet fritrækning, så du hurtigt kan komme videre med dine gøremål.

Udbringning af benzin

Er man langt væk hjemmefra og løber bilen tør for benzin, så er gode råd dyre, men ikke hvis man har et abonnement der inkluderet dette. Godt nok kommer man formentligt til at vente en times tid på, at automanden kommer en til undsætning, men den tid er intet sammenlignet med, hvis man skal gå flere kilometer for at finde en tankstation. Derudover er der en reel farer ved at bevæge sig i nødsporet på motorvejen.

Videretransport

Videretransport er et væsentligt emne, når uheldet er ude! Alle løsninger tilbyder videretransport, men der er stor forskel på, hvor du kan blive kørt hen. Nogle firmaer tilbyder videretransport til hjemmet, andre til nærmeste offentligt station. Visse steder er det forbundet med en mindre merudgift at have fri videretransport.

Ingen egenbetaling af bro eller færge

Hvis din bil skal transporteres over et længere stykke, der omfatter en betalingsvej, så sikrer du dig med denne løsning, at det ikke kommer til at koste dig en krone ekstra. Nogen steder kan du blive bedt om, at betale en mindre del af merudgiften, men det vil altid stå beskrevet i betingelserne. Pendler du fra Fyn til Sjælland eller fra Sjælland til Sverige, så kan det være en god ide, at finde et abonnement uden egenbetaling.

Dækning

Dækningen er kort og kort, hvad dit abonnement er omfattet af. Dækker det starthjælp, bugsering, eget værkstedsvalg og meget mere. Dækningen er rigtig vigtig at have styr på, for hvis uheldet er ude, så bliver du kun dækket for det du har betalt for. Du kan læse meget mere om dækningen på vores hjemmeside og i vores store sammenligning kan du hurtigt få et overblik over, hvad de forskellige virksomheder dækker – og ikke dækker.

Nødreparation

Hvis problemet med din bil kan lappes, så den midlertidigt kan køre videre, så er der tale om en nødreparation. Det kan f.eks. være, at din udstødning midlertidigt kan sættes fast, hvis den er gået løs eller hvis dækket kan lappes sammen. Nødreparationer bliver altid udført i henhold til gældende lovgivning, så du overholder alle love og regler når du kører videre. Fordelen er, at du kan komme videre på din færden og selv kan køre til et værksted.

Driftsstop

Når din bil ikke kan køre længere, så er der tale om et driftstop. Et driftstop kan skyldes mange forskellige ting og dækningen af driftstop er forskellig afhængigt af, hvad der skyldes denne fejl. Driftsstop er dækket af alle løsninger på autohjælp, men det er ikke alle typer af driftsstop der er dækket.

Døroplukning

Hvis døren er frosset til en vinterdag eller låsen er gået i stykker, så kan du med døroplukning få hjælp til at fikse problemer. Ofte kan en automand ordne problemet på stedet, så du slipper for at tage på værksted. Særligt i vintermånederne kan det være godt at have en løsning, der inkluderer døroplukning.

Færdselsuheld

Hvis du kommer ud for et færdselsuheld der ikke gør det muligt for dig, at køre din bil videre, så har du brug for hjælp. Det kan enten ske via autotransport, hvor du ofte betaler for, at din bil bliver fragtet på værksted eller du kan have det inkluderet i dit abonnement på autohjælp. Autotransport er ofte en engangsydelse på + 2.000 kroner, hvor autohjælp kræver et månedligt abonnement på cirka 600 kroner som dækker hjælp ved færdselsuheld, punktering, problemer med døren og meget andet.

Biltyveri

Hvis din bil bliver stjålet, mens du er ude og shoppe, så har du brug for, at kunne komme videre. Nogen selskaber tilbyder at hente dig og køre dig hjem, hvis din bil er blevet stjålet. Andre selskaber giver dig en gratis eller en meget billig lånebil, så du ikke skal undvære en bil.

Akut sygdom hos fører

Hvis du bliver syg undervejs på din tur, så kan transporten af din bil være sikret, så den kan komme hjem igen. Det sparer dig for en masse besvær, så du kan komme dig igen uden at skulle bekymre dig om den del.