Har du brug for autotransport ?

autotransport - når uheldet er udeHar du brug for hjælp til at få flyttet din bil fra et sted til et andet? Er du i tvivl om, hvem du skal kontakte, og hvad du kan forvente at betale for det? Hvis ja, så læs med her. Der findes rigtig mange virksomheder, som tilbyder autotransport til private samt bilforhandlere. Nogle kører over hele landet, mens andre firmaer kun samler biler op i lokalområdet. Mange autotransportfirmaer tilbyder også flytning af både, motorcykler, maskiner og campingvogne – de transporterer simpelthen alt, hvad de kan have på ladet af deres biler.

Sådan bliver prisen på biltransport regnet ud
Typisk bliver prisen for autotransporten beregnet ud fra antallet af kilometer fra start til slut, bilens vægt og hvor lang tid, at autotransportfirmaet har til at udføre opgaven. Derudover kan der komme et tillæg for eventuel brokørsel. Hos de fleste firmaer er du mere end velkommen til at kontakte dem og få et uforpligtende tilbud. Det er altid en god ide at sikre sig, at autotransportfirmaet har en fragtgodsforsikring, hvis der skulle ske en skade på dit køretøj.

Priseksempler på autotransport

Når det ikke er akut:
Hvis du skal have en personbil fra Jylland til Sjælland, vil det typisk koste mellem 1.200 til 1.600 kr. Hvis det er en stor bil eller varevogn, som autotransportfirmaet har med at gøre, så kommer der en ekstra omkostning på oven i, som cirka ligger omkring 300-400 kr. Afstanden har selvfølgelig en meget afgørende rolle for prisen – hvis din bil blot skal transporteres op til 25 kilometer, så koster det kun omkring 700-800 kr., mens hvis det er over 200 kilometer – måske endda til udlandet – så vil prisen være noget højere og helt oppe på mellem 2.500 – 3.000 kr.

Når det er akut:
Hvis din bil bryder sammen midt på vejen og du har brug for autotransport skal du regne med, at det koster cirka 1.000 kr. i timen fra redningskøretøjet kører hjemmefra. Derfor kan det hurtigt koste dig + 3.000 kroner.

Det er altid en god tommelfingerregel at aftale en samlet pris med autotransportfirmaet før, at køretøjet begynder at blive transporteret, så der ikke opstår nogle uoverensstemmelser og misforståelser, og så begge parter efterfølgende kan være tilfredse med det stykke arbejde, der er blevet udført.

Autotransport eller autohjælp?

Autotransport er praktisk talt det samme som autohjælp uden abonnement. Du betaler for at få din bil transporteret når uheldet er ude og bilen ikke vil køre længere. Men du har ingen sikkerhed for, at der er en virksomhed, der akut kan hjælpe dig. Som du kan læse i artiklen og på linket, så er det også dyrt at benytte sig af autotransport, når uheldet er ude. Derfor anbefaler vi altid, at man tegne et billigt abonnement på autohjælp i stedet, så man er dækket ind ved uheld. Priserne starter ved 38 kroner per måned hos FDM Autohjælp.