Når uheldet er ude: Benzin på dieselbil

Når uheldet er ude - benzin på dieselbilDu har med garanti hørt det før – ingen benzin på en dieselbil! Selvom du allerede ved, at der ikke må komme benzin på en dieselmotor, så kan man i en hurtig forglemmelse og med andre tanker i hovedet nemt komme til at tanke forkert. Hvis uheldet er ude, skal du ikke føle dig dum og tro, at du er den eneste i verden, som har begået en sådan fejl – der er tusindevis af andre, som har gjort det før dig. Faktisk mener man, at der sker mellem 15.000 til 20.000 fejltankninger årligt i Danmark. Men hvad gør man egentligt, hvis uheldet er ude, og er det så stor en katastrofe igen?

Er der håb og hvad skal jeg gøre?

Til ovenstående spørgsmål er svaret delvist ja. Hvis der er kommet benzin på din dieselbil, så kan det blive en rigtig dyr omgang for dig – især, hvis du ikke når at se, at du har dummet dig, før du kører videre i bilen efter tankningen. Du vil dog hurtigt komme til at opdage, at der er noget riv-raskende galt, da en dieselbil ikke kan køre på benzin, hvilket skyldes, at brændstofspumpen bliver ødelagt af det. Den kan være rigtig dyr at få udskiftet igen, og man har hørt eksempler, hvor det har kostet bilejeren helt op til 40.000 kr. at få en ny pumpe og indsprøjtningsdyser i. Derfor er det en stor fordel, hvis du opdager fejlen inden, at du kører videre i bilen. Så skal den nemlig straks på værksted og tømmes og renses for diesel, hvilket også koster en god sum penge, men ikke i nærheden af, hvad det koster at få skiftet pumpen og indsprøjtningsdyseren ud.

Hvis du har en ny dieselbil fra firmaer som BMW, Ford, Volvo eller Peugeot, så kan du føle dig ganske rolig og lade tankerne sive andre steder hen, når du tanker. De fleste af disse biler er lavet således, at du kun kan fylde dieselolie på dem, da en benzinpumpe ikke passer ind i studsen.

Gode råd til at undgå benzin på en dieselbil

Tjek altid kvitteringen for at være sikker på, at du har tanket det rigtige brændstof på! Nogle mener også, at man kan lugte forskel på benzin og diesel, så hav alle sanserne ude, når du tanker næste gang. Et øjebliks hurtig uopmærksomhed ved tankningen af din bil, kan blive en lagt dyrere affære, end du først havde regnet med.

Hvis du ikke har startet bilen, så kan du sandsynligvis få hentet din bil gratis gennem dit autohjælp abonnement. Hvis du ikke allerede har er abonnement, så kan du læse mere om priser og dækning her.

Med de gode råd, så bliver du forhåbentligt ikke en del af statistikken, der har tanket benzin på en dieselbil.