Autohjælp og vejhjælp i Europa. Få den rette hjælp i udlandet!

Vejhjælp i EuropaNår man skal på ferie i udlandet, er det vigtigt at have det rette abonnement på vejhjælp. Når bilen går i stykker i udlandet, kan det nemlig være en dyr fornøjelse af få den bragt på værksted og dernæst repareret, hvis man ikke hjemmefra har tegnet et abonnement, der dækker i udlandet.

I denne artikel sætter vi fokus på en række overvejelser du bør gøre dig, når du skal bestille autohjælp til Europa. Samtidig giver vi dig også vores bud på, hvilke selskaber du bør overvejer, når turen går nord, syd, øst eller vest på i din bil.

10 ting du bør undersøge om vejhjælp i Europa

  1. Først og fremmest – dækker dit eksisterende abonnement på autohjælp i udlandet?
  2. Kræver det en tillægsforsikring, at dække din campingvogn / trailer?
  3. Hvad hvis din bil bliver totalskadet – er der mulighed for en lånebil?
  4. Dækkes hele Europa eller er det kun en del?
  5. Er der mulighed for hjemkørsel, hvis det skulle blive nødvendigt?
  6. Hvor hurtigt kan I få assistance ved motorstop?
  7. Hvordan tilkalder I hjælp, hvis bilen svigter?
  8. Dækker ordningen fastkørsel i sne, hvis I er på vej på skiferie?
  9. Hvis I løber tør for benzin eller diesel, kan I så få hjælp?
  10. Hvad med overnatning, hvis autocamperen går i stykker?

Hvad hvis jeg ikke allerede har et abonnement på vejhjælp?

For at gøre det nemt for dig at finde den rette løsning, har vi samlet flere forskellige virksomheder, der alle tilbyder vejhjælp i udlandet. Vi har skrevet de væsentligste informationer om hvert selskab, så du kan danne dig et godt overblik over de forskellige muligheder, før du læser videre på deres hjemmeside.

SOS Dansk Autohjælp i Europa SOS Dansk Autohjælp er et af de største selskaber herhjemme

Et af de selskaber der dækker godt i udlandet er SOS Dansk Autohjælp, da de er ejet af SOS International og derigennem samarbejder med andre af de førende vejhjælpsorganisationer i Europa. Betingelserne adskiller sig en smule fra de danske, men alligevel er der mange ligheder. En af de ting du skal være opmærksom på er, det at det kræver en tillægsforsikring, hvis du kører afsted til udlandet med campingvogn eller trailer. Ellers er det stort set samme betingelser som i Danmark og det gør SOS Dansk Autohjælp til et godt valg i Europa.

Læs mere om deres betingelser

Falck Vejhjælp i udlandet Logo for Falck Autohjælp og Vejhjælp

Det smarte og unikke ved Falck Vejhjælp er, at du kan sammensætte din helt egen autohjælp pakke med præcis de ydelser du har brug for! F.eks. kan du tegne et abonnement, der dækker grænseområderne omkring Danmark (Sydsverige og Nordtyskland). Hvis du skal ud i det store udland, så kan du naturligvis også vælge Europa pakken, hvor du er dækket i Europa og derved undgår problemer på rejsen.

Sammensæt din egen pakke og se de aktuelle priser

FDM Vejhjælp i Europa Logo for FDM Autohjælp

Det sidste firma vi har valgt at skrive om, er FDM Vejhjælp, da det er et stort og anbefalelsesværdigt selskab, der tilbyder autohjælp i udlandet. FDM dækker hele Europa med næsten sammen betingelser som i Danmark. Derudover har de et stærkt tilbud på vejhjælp det første år, der blandt andet inkluderer alle deres andre FDM fordele for blot 699 kroner det første år. Derfor er FDM et godt og billigt valg.

Læs mere om tilbuddet og deres dækning

Hvad nu?

Som du kan se, så er der gode muligheder for, at finde vejhjælp og autohjælp i Europa. Hvilken løsning der er den bedste, kommer helt an på dit behov. Derfor vil vi anbefale dig, at du undersøger alle tre selskaber, så du finder frem til den bedste løsning, der dækker dig i alle tænkelige situationer – og til en billig pris.

Dækningen for vejhjælp i Europa er ikke den samme som i Danmark. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig grundigt ind i betingelserne inden man starter bilen og kører mod udlandet. Er man det mindste i tvivl bør man kontakte det firma, man køber autohjælp hos, så man er sikker på man er dækket ind. Har man valgt en forkert løsning, så kan det hurtigt blive dyrt, at få repareret og eventuelt transporteret sin bil hjem til Danmark, hvis den går i stykker i udlandet.