Hvordan anvender du startkabler til din bil?

Sådan bruger du startkablerVi kommer alle til at prøve det, og mange af os har nok allerede oplevet det – nemlig, at bilen ikke vil starte. Det sker altid på de mest ubelejlige tidspunkter – typisk, når det enten er rivende koldt udenfor, og temperaturen står på minusgrader, eller når du lige er kommet sent nok ud af døren til forældremødet. Der kan være flere forskellige årsager til, at du pludselig ikke kan starte bilen – de mest hyppige er blandt andet slid på batteriet, som der automatisk kommer gennem bilens levetid, store skift i vejrets temperatur eller fordi, at der simpelthen ikke er mere strøm på bilen, hvilket mange ofte selv er medskyldige i ved ikke at slukke bilen korrekt.

Når skaden så alligevel er sket, hvordan er det så lige, at man bruger startkablerne til at få liv i bilen igen? Det er der lavet en lille hvordan-guide til, som du kan læse nedenfor. Startkablerne til bilen kan man også kalde bilens førstehjælp – det er en ting, som alle bilejere burde kunne udføre, hvis uheldet skulle være ude.

Vores vejledning passer til de fleste biler på det danske marked:

Giv dit batteri førstehjælp

Det første, som du gør, er at finde en ”hjælpe-bil”, som du parkerer således, at deres batterier vender mod hinanden – det gør det betydeligt nemmere at arbejde.

Du tager således først startkablets sorte klemme og sætter det på den ”levende” bils batteris minuspol (den er afmærket med -). Startkablets anden ende skal så hen til den ”døde” bils batteris minuspol (også afmærket med -).

Herefter sætter du startkablets røde klemme på den ”levende” bils batteris pluspol (den er afmærket med +). Den anden ende må på ingen måde røre ved noget metal på den ”døde” bil. Den sidste røde klemme, skal så på pluspolen ved den ”døde” bils batteri.

Nu kan du begynde at starte bilen, da den ”levende”- og ”døde” bil har forbindelse, og den ”døde” bil skulle gerne være blevet genoplivet. Når du afmonterer kablerne, er det vigtigt at gøre det i modsatte rækkefølge – altså start med de røde og tag så de sorte. Det er vigtigt, at du holder ”liv” i bilen for en stund ved eksempelvis at køre en tur, så den lige har en reel chance for at få strøm på igen.

Faktisk er det ganske simpelt at bruge startkablerne, men mange får ikke sat sig ind i det, og det kan virke som en stor udfordring mandag morgen i minusgrader eller 10 minutter før forældremødet, at man først skal til at læse sig til, hvordan man anvender startkabler, men nu er du forberedt, når/hvis din bil får brug for førstehjælp!

Hvordan er ikke længere et spørgsmål for dig, nu handler det kun om, hvornår det sker 😉