Når bilen strejker og du har brug for en lånebil

Lånebil når uheldet er udeEn bil, som ikke vil starte, når du allerede er 15 minutter for sent på den, kan ødelægge en hver morgen. Et dæk, som punkterer på motorvejen i Tyskland, kan ødelægge starten på en hver ferie. Hvad gør man egentligt, hvis uheldet er ude, og man akut har brug for et køretøj? Enten må man tage cyklen eller et offentligt transportmiddel, men ofte vil det ikke fungere i mange danskers travle hverdag, og det er her, at en lånebil kommer ind i billedet.

Hvis uheldet er ude, og du derfor ikke har mulighed for at køre i din egen bil for en periode, så bør du først og fremmest tjekke med dit forsikringsselskab, om de har mulighed for at stille en lånebil til rådighed. Hos TRYG kan man eksempelvis købe en tillægsforsikring og derigennem låne en bil, indtil ens egen er klar igen, mens man hos FALCK for 49 kr. om måneden altid kan få dem ud til det sted, hvor bilen er gået i stykker, så du slipper for en tur på værkstedet. Det samme kan man hos de andre autohjælpselskaber. Hvis ingen af dine forsikringer går ind og hjælper med reparation af bilen eller kan stille en lånebil til rådighed, så fortvivl ikke – der er mange andre løsninger, så du stadig kan komme på ferie med familien eller nå ind på arbejdet mandag morgen.

På det værksted, hvor din bil er til reparation, vil du typisk også kunne låne en erstatningsbil, indtil din egen er klar, parat, start igen. Selve lejen er typisk gratis – i nogle tilfælde betaler du en lille ekstra afgift, hvis du kører over 100 kilometer per dag, og så er der selvfølgelig benzinen og en eventuel forsikring, som kommer oven i.

Husk at tjekke din lånebil

Nogle firmaer vælger også at sætte en fast pris på lånebilen per dag, og så må du til gengæld også køre alle de kilometer, som du vil. Når du låner en bil på værkstedet og afleverer den igen, er det først og fremmest vigtig at tjekke den er ren og pæn, hvor meget benzin der er på, og om den har nogle skader. Så undgår i nemlig misforståelser og uenigheder.

Rigtig mange af os er bare afhængige af en bil i hverdagen, og hvis uheldet pludselig er ude, kan det føles nærmest umuligt at klare sig igennem resten af ugen med fodbold, forældremøder, arbejde, indkøb og så videre, og så er det bare praktisk, nemt og hurtigt, at man kan låne en bil på værkstedet!

Hvis du vil være sikret en lånebil, så kig nærmere på priser og dækning for vejhjælp.